Wandelvakantie De westkust en het hart van Madeira

Wandelvakantie De westkust en het hart van Madeira

Dag 1: De vakantie is begonnen! Vandaag vliegt u naar de luchthaven van Funchal op Madera vanaf Amsterdam Met de transfer die klaar staat wordt u naar Jardim do Atlantico nabij Prazeres gebracht.

Dag 2: Staat Paul do Mar/ Levada Nova op het programma. Vandaag wordt er een mooie wandeling gemaakt langs de westkust van Madeira. Deze prachtige wandeltocht tocht begint met een afdaling naar het mooie vissersdorpje Paul do Mar. Daarna is het even klimmen naar Raposeita, tijdens deze klim houd je constant zicht op de Atlantische Oceaan. Vervolgens volgt u de Levada Nova, door de fraaie bossen, langs steile hellingen en kleine dorpjes.

De afstand van deze wandeling is vandaag ongeveer ca. 15 km en duurt: ca. 5,5 uur er zijn hoogteverschillen van + 600 en -600 meter. Dit wordt een geweldige eerste vakantie wandeling!

Dag 3: Meteen na het ontbijt gaat U weer aan de wandel, nadat de transfer je naar Bica da Cana heeft gebracht. Deze tocht is vooral dalend en loopt door een super groen berglandschap en terwijl U loopt kunt u genieten van het uitzicht. Je kijkt op de Pico do Arieiro, Pico das Torres, Pico Ruivo en Pico Grande. Neem een regenjasje mee, want op dit deel van het eiland valt de meeste neerslag, namelijk vandaar dat vele soorten groene kleuren zo aanwezig zijn en er veel begroeiing is. De paden zijn prima begaanbaar en het is dan ook puur genieten van deze wandeling die ongeveer 14 kilometer bedraagt. Deze wandeltocht duurt 5 uur en heeft hier hoogte verschillen van +150m, -500m. Heel veel plezier!

Dag 4: De wandeltocht van vandaag duurt ongeveer 4 uur en is 13 kilometer lang. De wandelroute volgt een bergkam en de Levado do Lombo do Mouro, met een geweldig uitzicht over de vallei van Ribeira Brava. De hoogteverschillen zijn hier +250 m, -1300m. De paden die u bewandelt zijn rotsachtig en de dichte eucalyptusbossen zijn immens groot. Als u de Ribeira Brava heeft bereikt, dan staat er een transfer voor je klaar en brengt je weer veilig naar het hotel terug. (Deze wandelroute is afhankelijk van de lokale omstandigheden en het weer, mocht deze tocht niet doorgaan is er natuurlijk voor een alternatief verzorgd.)

Dag 5: Na lekker ontbeten te hebben, staat er vandaag een zwaardere route op het programma. De afstand van vandaag is 15 kilometer en u wandelt door dichte bebossing dat volstaat met eucalyptus- en kastanjebomen. U start in Encumeada en eindigt in Corticeiras. Onderweg is er een prachtig uitkijkpunt waar je een uitzicht hebt over dorp Curral das Freiras. Ook botanische tuinen en bergen behoren tot een prachtig uitzicht! Aan het einde van de wandeling gaat er een bus naar Funchal en daar logeert u in Hotel Orquidea. De hoogteverschillen zijn hier + 550 m, – 200 m.

Dag 6: Vertrek vanaf Pico do Arieiro dit is het vertrekpunt van vandaag, dit is de derde hoogste bergtop van Madeira. Wanneer je echt een hele vroege vogel bent kun je zorgen dat je er al voor zonsopgangen aanwezig bent en kun je genieten van de zon die opkomt! Met de transfer vroeg uit de veren het is de moeite waard! Vandaag bewandel je de ruggengraad van het eiland en dit is een best pittige tippel. Je loopt van Pico da Arieiro naar Pico Ruivo, met zijn 1862 m de hoogste bergtop van Madeira. Hou je van vogels, dan kun je hier de mooiste vogels spotten bij het uitkijkpunt ‘Nino da Manta’ ( wat buizerdnest betekent). Ook het uitzicht op de vallei van Fajaa da Noguiera is adembenemend. Hou er rekening mee dat deze wandelroute best een paar klimmetjes heeft, maar deze inspanning is het waard! Nadat de Pico Ruivo is bereikt volgt een prachtige lange afdaling en kun je je weer even op adem komen. Je loopt door het nonnendorpje Curral das Freiras, dat gelegen is in een Kraterdal. Na deze 18 kilometer durende wandeling kun je lokale bus nemen vanuit Curral das Freiras weer terug naar het plaatsje Funchal. Deze wandeling duurt ongeveer 6.5 uur.

Dag 7: Alweer de 1 na laatste volle dag op Madeira! Vandaag is er alle tijd om Funchal te ontdekken. Het gezellige centrum is een wirwar aan smalle oude straatjes, winkeltjes en restaurantjes. Neem een kijkje op de kleurrijke bloemenmarkt, de Sé kathedraal, het wijnhuis Adegas do São Francisco en de botanische tuinen. Zin in een lekker duik, ga dan naar het Lido, een geweldig zwemparadijs, gelegen in zee. Hier kunt u uitgebreid relaxen en alvast namijmeren en bijkomen over en van deze geslaagde wandelvakantie op Madeira!

Dag 8: Helaas alweer het einde van deze wandelvakantie en is het tijd om terug te vliegen naar de luchthaven van Amsterdam.

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking