Wandelen in de Algarve

Wandelen kun je als de beste in het zuiden van Portugal, de grote variatie aan landschappen zijn werkelijk prachtig. De ruige kliffen beklimmen de mooie vogels spotten in de zoutpannen en wandelen over het gouden zandstrand, dat wil toch iedereen? Een paar dagen achterelkaar wandelen is mogelijk langs de Via Algarviana, dit is een speciale wandelroute die is uitgestippeld.

Je kunt ook mooie wandeltochten maken langs de kust, ten Westen van Albufeira zijn er wandelingen langs kliffen langs de kust. We hoeven natuurlijk niet te zeggen dat er goed schoeisel gedragen moet worden, want dat heb je hier echt wel nodig. De wandelingen langs de kust zijn geweldig, maar ook een wandeling vanaf het plaatsje Senhora da Rocha naar de plaats Benagil is prachtig.

De trekpleister voor vogels zijn de zoutpannen en de moerasachtige gebieden, bij de zoutpannen van Castro Marim en van Tavira naar Luz de Tavira, zijn mooie routes voor dagwandelingen in de Algarve. Ga nu een georganiseerde wandelreis maken dan weet je gewoon dat je op de mooiste plekken komt van de Algarve, misschien een idee? Natuurlijk zijn er prima wandelgidsen in de handel deze kun je voor een paar euro kopen en zelf leuke routes uitstippelen.

De kalkheuvels zijn op tijdens het wandelen te bewonderen de heuvels bevinden zich de bergen en de kust deze kalkheuvels hebben de naam Barrocal, ook zijn er kleine natuurgebieden in de Barrocal die je kunt bezoeken. Wandelen in het westen van de Algarve geeft rust, de drukte van het zuiden van de Algarve kun je even achter je laten. Het leuke is dat hier heel veel traditionele manieren zijn bewaard. Bezoek ook het meest beroemde natuurpark Cabo Sao Vicente dit is gelegen op het zuidwestelijk puntje van Europa, dit mag je echt niet missen!

Wil je nu een hele nieuwe wandelroute in de Algarve, dan kun je gebruik maken van de Vicentina Route, deze maakt deel uit van de Europese wandelroute; Santiago do Cacem (Alentejo) en Sagres. Trek je meer het binnenland in, dan vind je de Serra de Monchique. Her grote Moorse Kasteel vind je bij de sinaasappelteelt bij het plaatsje Silves in de Barrocal.

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking