Val Thorens Wintersport – Gids

Val Thorens is niet alleen het hoogste resort in het skigebied Trois Vallées, dat ook Courchevel, Méribel en Les Menuires omvat, maar het hoogste in Europa. Deze hoogte locatie betekent dat u vanuit uw deur kunt skiën en snowboarden met gegarandeerde sneeuw garantie van november tot mei.

Met 2.300m heeft het 200m voorsprong op zijn dichtstbijzijnde wintersport rivaal, Tignes, onderdeel van het Espace Killy ski gebied, ook in Frankrijk gelegen. De tegenstanders van Val Thorens vonden echter dat zonder kerk het geen echt en goed dorp was. Dus, in 1991 – om het argument te beëindigen – bouwde het dorp er een.

De ligging van het resort aan het hoofd van de Belleville Valley, omringd door een hoefijzer van dramatische pieken, is echt spectaculair. Op een heldere dag biedt dit een wereldklasse winter panorama. Maar als het weer in het dorp minder word, boven de boomgrens, kan het een beetje als een Antarctische expeditie voelen.

In 1971, toen de eerste lelijke en massieve flatblokken uit de witte woestijn omhoog kwamen, beschreef de Franse Olympische ski kampioen Christine Goitschel het als ‘zoals in het Wilde Westen’. Maar Val Thorens is sindsdien ontwikkeld tot een bijna aantrekkelijk, geavanceerd resort.

De betonwerken uit de vroege jaren zijn grotendeels herbouwd met gunstiger en fraaiere materialen en alle moderne constructies zijn in een meer sympathieke Savoyard-stijl gebouwd. De steeds rijkere en veeleisende klantenkring eist en ontvangt een koppeling van enkele van de mooiste hotels en gastrestaurants in de Franse Alpen. Maar het resort slaagde er ook in om zijn aantrekkingskracht op jongeren te behouden die zonder een platina-niveau van besteedbaar inkomen, zich op het gebied van skiën en snowboarden verrukken.

Val Thorens’s ski pistes passen iedereen van beginners tot experts. Het resort is niet alleen gekoppeld aan het grote netwerk van paden over de bekende Méribel en Courchevel valleien in de Trois, maar ook in het naburige vierde dal, de Maurienne.

Val Thorens is een geweldige uitvalsbasis om zo veel mogelijk te verkennen van de 600 km aan verbonden pistes. Houd er rekening mee dat een reis van Val Thorens naar de verre hoeken van de Trois Vallées, zegt Courchevel, een volle dag is, met meer tijd op liften en paden dan op de pistes. Het is logischer om je te concentreren op en te genieten van de talloze hellingen dichter het dorp.

Beginners ★★★★
Gevorderden★★★★★
Experts ★★★★★
Snowboarders ★★★★
Terrain parks ★★★★★
Extent ★★★★★
Sneeuw zekerheid ★★★★★
Off piste ★★★★
Charme van het dorp ★★★
Families ★★★
Budget ★★
Luxe ★★★★
Après ★★★★
Off piste activiteiten ★★
Winkels ★
Restaurants ★★★★★
Scenery ★★★★★
Hotel en Appartement acties

Voordelig en inclusief skipas naar Val Thorens

Diverse actie prijzen naar Val Thorens

Goedkoop naar Val Thorens, bekijk de hotel en appartement aanbiedingen.

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking