Stranden in de Algarve

Het strand Praia do Vau Algarve is een lange kuststrook en achter de stranden zijn prachtige roodgekleurde zandsteenrotsen te zien met begroeiing van mooie planten. Het zeewater is hier rustig, super schoon en helder, ideaal voor gezinnen. Je kunt hier heerlijk snorkelen en genieten van de rust. Er zijn zonnebedden te huur en in de restaurants kun je genieten van heerlijk eten en drinken.

Het strand Praia da Marinha is een veelzijdig strand, je kunt er snorkelen, ook hier is het helder en rustig zeewater. Dit strand bereik je door de trap naar beneden te nemen, op zich al hartstikke leuk, want loopt hier echt tussen de rotswanden door. Je ligt hier lekker uit de wind want het strand is omgeven door de stoere rotsen. De snackbar biedt allerlei lekker eten en drinken en is alleen in de zomer geopend. Hou je van klauteren dan is dit de plek om dit te doen, dit kan je doen over de rotsen, maar alleen met goede schoenen!

Het strand Olhos d’Agua ligt op ongeveer 6 kilometer van Albufera en is echt een strand om eens te bezoeken in de Algarve. De zoetwaterbronnen die bij laag water te zien zijn trekken veel aandacht net als de cirkels waarin het water naar boven komt, dit is echt een trekpleister het kan er dus best druk zijn. Olhos d’Aqua betekent; de ogen van het water, de naam is te danken aan de cirkels in het water.

Het strand Praia do Amado ligt pal bij de plaats Aljezur. Het waait hier flink, je ziet hier dus veel surfers die genieten van de hoge golven. Dit deel van de westkust in de Algarve is verkoelend door de sterke wind die er waait. Even de hitte ontlopen; dan is dit een strand waar je even van de warmte “verlost” bent. Je kunt hier over het strand wandelen en genieten van de mooie natuur, de groene eucalyptusbomen geuren heerlijk! Het is hier heerlijk rustig, dus geniet lekker met een goed boek, maak mooie foto’s en huur eens een auto en verken dit mooie gedeelte van de Algarve met de auto, je komt op plekken waar je anders niet zou komen. Verwacht op dit strand geen uitgebreide voorzieningenwant die zijn er niet aanwezig.

Het strand IIha Tavira hoort bij een groep zandeilanden langs de kust van de Algarve Portugal en vormen samen het natuurgebied Parque Natural Ria de Formosa. Rondom het strand zijn er veel vogels te spotten deze zijn beschermd en zijn prachtig om te zien. Op het strand zal je geen vuil aantreffen het is hier ontzettend schoon en het strand is mooi wit. Het strand is wel meer dan 10 km lang je kunt hier dus ook heerlijk zonnen en genieten van de rust. Met de boot kun je IIha de Tavira bereiken je kunt dit navragen bij een informatiebureau.

Het strand Praia de Salema in de Algarve is een rustig strand en het vissersplaatsje heeft een pittoresk dorpje en heeft gezellige restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Alle vis wordt direct uit zee bereid zo heb je altijd een frisse en verse maaltijd op je bordje. Het strand is langgerekt en de zee is hier kalm. Probeer deze plaats te bezoeken het is een must see!

Het strand Praia dona Ana is te bereiken via een houtentrap, Het smalle gezellige strand trekt veel toeristen, het is dan ook een en al bedrijvigheid. De parasolletjes en bedjes geven een uitnodigende aanblik, het strand Praia dona Ana loopt geleidelijk af, is helder en ook hier kun je weer prima snorkelen. Ook hier wordt het strand omringd door grote rotspartijen en mooie groenen boomtoppen. De omliggende grotten zijn zeker een bezoekje waard, er lopen veel gidsen die je maar wat graag een rondleiding willen geven. Je kunt in het dorp heerlijk eten vooral de visrestaurants zijn voortreffelijk en genieten van de smalle straatjes met leuke winkeltjes  en het bruisende nachtleven.

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking