Stedentrip naar Praag met de bus

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en is waarschijnlijk een van de mooiste steden van Europa. Het oude historische centrum van Praag staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Gouden Stad, zoals een van de bijnamen van de stad luidt, is gesitueerd aan de rivier de Moldau.
De historie van het land Tsjechië is goed zichtbaar in de haar hoofdstad Praag. Het historische deel van de stad is bijzonder goed bewaard gebleven en je kan er bouwwerken en stijlelementen uit allerlei eeuwen terugzien in het straatbeeld. Niet voor niets dat Praag jaarlijks vele miljoenen bezoekers en toeristen trekt die vooral afkomen op de romantiek van de oude binnenstad.

1Stedentrip 4 dagen PraagBusreis + HotelBekijk Hier
2Stedentrip 5 dagen PraagBusreis + HotelBekijk Hier
3Stedentrip Praag AanbiedingenBusreis + HotelBekijk Hier
4Naar Praag met KrasDiverse actiesBekijk Hier
5Vliegen en de auto naar PraagTop AanbiedingenBekijk Hier

Een stedentrip met de bus naar Praag is prima te doen en volgens ons zelfs iets dat je zeker een keertje hebt moeten meemaken. Er zijn diverse busmaatschappijen die u volledig verzorgd heen en weer brengen inclusief hotel voor prijzen waarbij je je afvraagt; “Hoe kan dat nou?”
Zeg nou zelf 4 dagen inclusief hotel voor rond de 140 euro en 5 dagen voor 150 euro? Dat kost een redelijk hotel normaal per nacht.

Dus, met de trein naar (in ons geval) Sloterdijk en met de bus naar een verzamelplaats. Als je met de bus hebt gereisd, dan snap je hem wel. Onze kont in de juiste bus gehesen en op naar Praag. Om je vast voor te bereiden, de rit duurt best lang en het landschap onderweg kan je interessant vinden, maar niet heus.
Maar gezelligheid troef onderweg en de chauffeurs van tegenwoordig weten dat ze de boel ook een beetje moeten entertainen.

Eenmaal aangekomen in Praag worden we voor ons hotel afgezet en hoewel in een oud gebouw is het een meer dan prima accommodatie, schoon genoeg en lekker dicht bij het centrum. Dus hup..we hebben honger en dat betekend dat we een restaurant gaan opzoeken.
Rond het centrum barst het van de originele Tsjechische restaurant met bedienend personeel dat grote pullen bier en enorme schalen met vlees, groentes en aardappels rondbrengt.
Doe ons maar zo’n bordje met inderdaad en pul bier er bij.
Prijzen? Daar lachen wij om. Voor 20-25 euro eet en drink je goed met zijn tweetjes.

Of je mee moet doen met alle excursies die worden georganiseerd? Dat is natuurlijk persoonlijk, wij hebben het wel gedaan, rondvaartje, bezoek aan de Joodse wijk enzovoort. Leuk om de boel een beetje te verkennen voor als je nog een keer naar de stad wilt gaan en een gids weet er enorm veel over te vertellen.

Kortom wil je echt een leuke stad bezoeken die veilig is, enorm veel te bezichtigen heeft, waar je goed kunt eten en drinken en waar je naar toe kunt voor een habbekrats, dan kunnen wij een stedentrip naar Praag met de bus zeker aanbevelen.
Gewoon doen!

 

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking