Schwarzwald Duitsland

Een bos zo dicht begroeid dat de zon door de dikke pijnbomen niet kon binnendringen – zo komt het Zwarte Woud of Schwarzwald in het Duits aan zijn dreigende naam. Het zuidwesten van Baden-Württemberg (in de grotere regio Swabia) heeft een van de mooiste natuurlijke landschappen van Duitsland,.

De Romeinen kwamen bijna 2 000 jaar geleden al in Zuid-Duitsland voor, en brachten hun  spa cultuur met zich mee, die sinds de Romeinse keizer Caracalla en zijn leger hun strijdwonden in de natuurlijke bronwater woedden later bekend werd als Baden-Baden. Hoewel het gebied een aantal keren in de loop van de geschiedenis een aantal verschillende bezetters heeft gehad, kwam het Zwarte Woud pas in de 19e eeuw echt tot bekendheid, toen de donkere bossen zich voor de buitenwereld openden.

De upper class van Europa ontdekte Baden-Baden toen in de buurt  het Congres van Rastatt van 1797 tot 1799 gehouden werd, die probeerde de oorlogen van de Franse Revolutie te beëindigen. In de 19e eeuw stroomden koninginnen, koninginnen, keizers, prinsen, prinsessen, leden van de familie Napoleon en de Russische adel, samen met acteurs, schrijvers en componisten naar het kleine kuuroord. Turgenev, Dostoyevsky en Tolstoy behoorden tot het Russische contingent. Victor Hugo was een frequente bezoeker. Brahms componeerde verschillende melodieën in deze rustige omgeving. Koningin Victoria bracht haar vakanties hier door. Mark Twain legde het Zwarte Woud op de kaart bij de Amerikanen door te zeggen: “Hier … vergeet je de tijd in tien minuten en de wereld in twintig,” in zijn boek A Tramp Abroad uit 1880.

Terwijl de stad vandaag de dag een favoriete vakantie bestemming is geworden voor filmsterren en miljonairs, is het het nationaal park rondom Baden-Baden, dat de grootste trekpleister van het gebied is voor de normale reiziger. Binnen zijn beschermde natuur gebieden en is een avontuurlijke sport scène ontstaan, met mogelijkheden voor kajakken, fietsen en wandelen. De Schwarzwald-Verein, een buitenlandse vereniging in de regio, onderhoudt zo’n 30.000 km aan wandelpaden. In de winter is het terrein ideaal voor langlaufen. Een riviertocht langs de Rijn is op elk moment van het jaar de moeite waard, met zijn unieke uitzicht op het landschap.

 

Holiday Inn Express
Holiday Inn Express

Holiday Inn Express - Freiburg ligt direct aan de rivier Dreisam op slechts 15 lopen minuten van de historische binnenstad van Freiburg. Het expositie- en conferentiecentrum van Freiburg bevindt zich op 3,7 km afstand.


Aqua Aurelia Suitenhotel an den Thermen
Aqua Aurelia Suitenhotel an den Thermen

Dit superieure 4-sterrenhotel ligt in Baden-Baden, op 600 meter van het sparesort Kurhaus en op 2 minuten lopen van de thermale baden van Caracalla. Aqua Aurelia Suitenhotel an den Thermen heeft ruime suites, kamers met gratis breedbandinternet en een ondergrondse parkeergarage.

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking