Roque Nublo Gran Canaria

De hardste rots Roque Nublo op het eiland Gran Canaria ligt haast in het midden van het eiland op een hoogte van maar liefst 1800 meter boven de zeespiegel. Deze prachtige wolkenrots steekt hier nog eens 70 meter bovenuit. De rotspartij kun je vanaf bijna alle plaatsen van het eiland zien doordat deze zo hoog zijn. Het is echt een prachtig gezicht, vooral als de zon volop schijnt! Het landschap Roque Nublo behoort tot het bergmassief van het eiland en heeft een mythische uitstraling.

Met de auto kun je de tot aan de voet van de Roque Nublo rijden en van daaruit kun je de rotsen via de wandelpaden naar de top van de rots wandelen, echt een uitdaging! In de bergen kan het aardig waaien en ook best een beetje koel zijn, neem daarom een jas of vest mee als je dit fantastische uitstapje gaat maken en natuurlijk een fotocamera.

De opvallende rots op Gran Canaria is meer dan 4 miljoen jaar oud. Dit gebied is beschermd en daarom ook een belangrijk symbool voor het eiland Gran Canaria. De oorspronkelijke bewoners (de Guachen, komen regelmatig naar deze rots toe, omdat Roque Nublo heilig is verklaard. Omdat deze rots heilig is voor heel veel mensen zijn er veel levensliederen gemaakt met de naam “Roque Nublo”.

Wanneer je deze rots van verre al ziet wil je deze meteen beklimmen, doe dat dus gerust, het is geen dag taak namelijk. De klim duurt ongeveer 45 minuten, trek wel een paar goede schoenen aan dan heb je een goede grip en kun je gemakkelijk lopen, slippertjes zijn geen optie… De Roque Nublo kun je ook zien vanaf Playa de Ingles en wanneer je op de top van de rots bent aangekomen en het is helder weer kun je de hoogste vulkaan, de Teide zien.
Twee vliegen in een klap dus!

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking