Preveli Beach op Kreta

Preveli Beach in het zuiden van Kreta

De Kretenzers houden van verhalen, en die over dit strand is bijzonder mooi, naar verluid zouden Romeinse legionairs hier een pauze hebben genomen, op hun weg terug uit Afrika naar thuisland Italië. Op zee lagen de galeien en terwijl zij hier afkoelden op het strand, knabbelde ze aan dadels en gooide de pitten achter hen neer. Tweeduizend jaar later is het strand Preveli daarom één van de twee Kretenzer stranden waar palm bomen staan (de andere is dat van Vai, waar men een soortgelijk verhaal verteld). En we zijn het niet over een handvol van bomen, maar bijna van een volledig bos.

En het strand? Prachtig. Zachte zand, ondiep en met kristal helder water. En Kreta’s van beruchte noordelijke winden heb je dankzij een beschutte baai ook weinig last. Voor kinderen zijn er genoeg speel mogelijkheden en zand kasteel bouwen bij de kreek en ook een groep van ganzen waarvan we niet weten of ze nu echt tam zijn of doen alsof.

De auto kan geparkeerd worden op een nieuwe grote parkeerplaats aan de rand van de kliffen. Een steil voetpad van meer dan vierhonderd (!) grof geslagen treden leidt omlaag, dus teenslippers is misschien niet een goed idee. Het uitzicht op het strand, de zee en de kust zijn spectaculair.

Een klein strandbar onder de palmen verkoopt alles wat u nodig kan hebben of vereist is op het strand: zonnebrandcrème, kaas en gebotteld bier. Rust een beetje uit onder de palmbomen met het Bob Marley geluid uit de luidsprekers – meer Caribbean aan de Middellandse Zee gaat het niet worden.

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking