Malta Vakantie Tips, lekker goedkoop boeken.

Wanneer je op zoek bent naar een bestemming om je vakantie door te brengen, overweeg dan zeker ook Malta. Wanneer men spreekt over Malta bedoelt men een republiek in de Middellandse zee die bestaat uit acht eilanden. Het grootste van deze eilanden heet eveneens Malta.
Malta is een aantrekkelijke bestemming om verschillende redenen, waaronder de ligging, de bezienswaardigheden, het klimaat en de plaatselijke specialiteiten.

De bezienswaardigheden in Malta

Malta is vele bezienswaardigheden rijk. Hier zullen we er enkele verder toelichten.

Het stadje Mdina

Het stadje Mdina is centraal gelegen op het eiland Malta. Het is een klein stadje met amper 500 inwoners en is volledig ommuurd. Hier vind je gebouwen die nog stammen uit de Middeleeuwen. Doordat Mdina vrijwel volledig autovrij is, is het een rustige uitstap waar je de authentieke sfeer van vroeger kan opsnuiven. De beste manier om je te verplaatsen in Mdina is dan ook door het maken van een stevige wandeling. Het voordeel van je te voet te verplaatsen is dat je ieder hoekje van Mdina kan zien.
Wanneer je in een hotel verblijft, is de kans groot dat je een uitstap naar Mdina kan plannen via de lobby van je hotel. Een bus zal je afzetten bij de hoofdingang. Houd er hierbij rekening mee dat dit een toeristisch stadje is. De meest gunstige momenten om deze stad te bezoeken zijn in de ochtend of in de late namiddag.
Uitblazen kan je het beste doen op het terras van Fontanella Tea Gardens. Van op dit terras heb je een wijds uitzicht over het eiland Malta.

Reizigers Tips

  • Malta is vol en druk, misschien wel heel erg druk. Het is dus bijna onmogelijk om plekjes te vinden om eens helemaal alleen te zijn.
  • Auto huren op Malta..zou je dat wel doen? Naast het feit dat ze aan de andere kant van de weg rijden en het krioelt van de onoverzichtelijke weggetjes, rijden de Maltezers alsof ze Max Verstappen aan de meth zijn.
  • De lokale wijnen zijn echt heel bijzonder en goed te betalen. De oogst is zo klein dat er vrijwel niks word geëxporteerd, nu genieten dus.
  • Malta is klein en ook tamelijk veilig, de gedachte is dat als je iets fout doet, je toch het eiland niet af komt. Diefstal en winkeldiefstal is laag te noemen.

Malta Vakantie Aanbiedingen

Klein van formaat, groots in beleving! Dat is een vakantie op Malta in een notendop.

Last Minute Malta

Op zoek naar een goedkope vakantie Malta? Last minute Malta en all inclusive Malta vind je

Malta Voordeel Vakanties

Populaire plaatsen en accommodaties in Malta

De tempels van Tarxien

De tempels van Tarxien zijn pas in 1913 per toeval ontdekt. De oudste delen van deze tempels zouden echter dateren van 3600 voor Christus.

Het strand van Ghajn Tuffieha Bay

Om dit relatief rustige strand te bezoeken, moet je vanaf het land een lange trap afdalen. Aan het einde van deze trap ligt zeer strategisch een restaurant. Vanop het terras heb je een indrukwekkend uitzicht over het strand en het water.

Popeye Village

Dit kleine plaatsje was nog ooit het decor voor een film over Popeye en zijn vriendinnetje Olive. Liefhebbers van deze film zullen deze plaats zeker kunnen waarderen, maar anders is het ook gewoon een mooi plaatsje aan het water waar je eventueel een boottocht kan maken.

Het vissersdorp Marsaxlokk

Dit is een prachtig vissersdorp dat gelegen is in het oosten van Malta. Hier vind je geen witte zandstranden, wat meteen de reden is waarom dit stadje nog ongerept is en niet aangetast werd door projectontwikkelaars.
Langs de haven loopt een promenade met verschillende terrassen en restaurants. Hier kan je lekker en goedkoop eten. Natuurlijk is de plaatselijke specialiteit vers gevangen vis.
Centraal in het dorpje ligt een grote kerk met een rode koepel.

St. John’s Co-Cathedral

Misschien wel de bekendste bezienswaardigheid in Malta is de St. John’s Co-Cathedral. Deze kathedraal ziet er simpel en ingetogen uit aan de buitenkant, maar dit bouwwerk is aan de binnenkant adembenemend mooi.
In deze kathedraal vind je ook het bekende schilderij‘De onthoofding van Johannes de Doper’ van Caravaggio.

Het Hypogeum van Ħal Saflieni

De mooiste tempel van Malta is ongetwijfeld het Hypogeum van Ħal Saflieni. Deze tempel ligt bijna volledig ondergronds en is verdeeld over drie niveaus. Om deze bezienswaardigheid in Malta te bezoeken, moet je op voorhand reserveren. Om het gebouw te beschermen worden er slechts honderd bezoekers per dag toegelaten.

Azure Window of ‘Het blauwe raam’

Met ‘Het blauwe raam’ bedoelt met een groot gat in de kliffen van Dwejra Bay op het eiland Gozo. Als gevolg van wind en erosie is in de loop der jaren een gat ontstaan van vijftig meter. Hierdoor is er als het ware een natuurlijke brug ontstaan. De benaming ‘blauwe raam’ komt van de azuurblauwe kleur van het water dat je door het gat kan zien. Vroeger kon je over deze brug lopen, maar dit is niet meer toegestaan omdat men bang is dat de brug in zou storten.

De hoofdstad Valletta

Valletta is de historische hoofdstad van Malta en zonder twijfelen een bezoek waard. Alleen al om een mooie wandeling in deze stad te maken, kan je minstens een halve dag uittrekken. Deze stad huisvest ook vele terrassen, restaurants en kleine winkeltjes.
In deze stad ligt ook het Nationaal Museum voor Schone Kunsten met onder andere de schilderijen van de barokmeester Mattia Preti.

Megalithische tempels (onder andere Hagar Qim en Mnajdra)

Op het eiland Malta liggen verschillende megalithische tempels, deze dateren nog van de Middeleeuwen en kenmerken zich door hun mooie uitstraling.

Het klimaat in Malta

Een andere belangrijke troef van Malta als reisbestemming is het aangename klimaat. In Malta heerst een Mediterraan klimaat en in de zomermaanden valt er weinig tot geen neerslag. Vooral van juni tot en met september is het er aangenaam vertoeven en blijven de temperaturen zelfs na zonsondergang nog heerlijk zomers. De temperatuur zakt dan vaak pas na middernacht onder de 25 graden.
In de zomer is er soms sprake van een Sirocco wind die opsteekt. Dit is een woestijnwind die ervoor zorgt dat er warme wind over Malta geblazen wordt. Deze wind kan enkele dagen aanhouden.
Wanneer je kiest voor een vakantie boordevol zon kan je best naar Malta gaan tussen de maanden mei en september. In deze maanden heb je gegarandeerd zon. Vanaf oktober echter neemt de bewolking toe en valt er ook vaker neerslag. Soms houdt de zomer tot ver in oktober aan, maar dit is geen garantie.

Algemene reisinformatie over Malta

Het drinkwater

Het leidingwater in Malta is perfect drinkbaar, maar heeft een afwijkende smaak ten opzichte van wat wij gewoon zijn. Daarom kiezen toeristen meestal voor het drinken van water uit flessen en wordt leidingwater enkel gebruikt voor het wassen of de tanden poetsen.

Elektriciteit

Het netwerk van elektriciteit in Malta staat onder een spanning van 240 volt. Dit wilt zeggen dat je alle apparaten zonder moeite kan aansluiten op het elektriciteitsnetwerk. Hierbij dien je er wel rekening mee te houden dat je in Malta vaak Britse drie-pins stopcontacten zult tegenkomen. Het is dus aangewezen om een reisadapter mee te nemen.

Geld en betalingen

Sinds 2008 wordt er in Malta met de euro betaald. Het is dus niet nodig om op voorhand geld te wisselen. Oude Maltezer ponden worden niet meer aanvaard als wettig betaalmiddel. Op verschillende plaatsen in Malta, vooral in de grotere steden, vind je bankautomaten waar je gemakkelijk geld kan opnemen.

Benodigde reisdocumenten

Om naar Malta te reizen, heb je geen reispas nodig. Een geldig Europees paspoort volstaat. Let er hierbij op dat je paspoort nog minstens geldig is tot het moment van terugreis en liefst nog enkele maanden langer. Ook kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken.

De taal

De meest gebruikte talen in Malta zijn Maltees en Engels. Beide talen zijn ook officiële talen van Malta.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Malta. De overschakeling van winter naar zomertijd en omgekeerd gebeurt ook op hetzelfde moment als bij ons.

Veiligheid

Malta wordt beschouwd als een relatief veilig land, er zijn geen specifieke risico’s verbonden aan een reis naar Malta. Uiteraard kan je te maken krijgen met kleine criminaliteit, zoals op de meeste plaatsen waar veel toeristen komen. Hierbij denken we vooral aan zakkenrollerij, diefstal uit hotelkamers en inbraken in auto’s. Daarom wordt aangeraden om gebruik te maken van een eventuele kluis in de hotelkamer en om geen waardevolle spullen in het zicht in de auto te laten liggen.

Gastronomie in Malta

Net als de cultuur van Malta bestaat de plaatselijke keuken uit een mooie mix van de omliggende landen. Vele typische Maltese gerechten vinden hun oorsprong onder andere in Italië, Turkije, Spanje en Griekenland. Vele van de typische Malteser restaurants richten zich op de toeristen. Je kan er vaak proeven van verse visschotels en stoofpotjes met konijn of rundvlees. Een plaatselijke specialiteit is een variant op ravioli: Ravjul.
In de meest toeristische plaatsen op Malta is ook de internationale keuken goed vertegenwoordigd. Hier vind je onder andere vele goede Italiaanse restaurantjes.
Uiteraard vind je ook verschillende bekende fastfood ketens in Malta.

Waarom op vakantie gaan naar Malta?

Wanneer je houdt van zon, cultuur en lekker eten is Malta zeker een aanrader om op vakantie te gaan. Hier vind je immers alles. Door zijn rijke cultuur en geschiedenis zul je hier voldoende prachtige bouwwerken, musea en kathedralen kunnen bezichtigen. Uitblazen kan je doen op één van de vele terrassen die Malta rijk is, onder het genot van lekker eten.
In tegenstelling tot wat velen denken, liggen er ook in Malta mooie stranden. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan Ghajn Tuffieha Bay en aan Golden Bay. Bij deze stranden liggen vaak niet zoveel hotels, maar dat is ook een voordeel. Hier kan je nog genieten van ongerepte stranden zonder het uitzicht van torenhoge gebouwen.
Wanneer je houdt van wandelen, kan je op Malta kiezen uit tal van uitgestippelde wandelroutes. Deze kan je vaak bekomen aan de receptie van het hotel waar je verblijft of bij de plaatselijke toeristische dienst.
Kiezen voor Malta betekent kiezen voor een afwisselende vakantie met voor ieder wat wils. Hier zal je je geen moment vervelen.

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking