Goedkope Stedentrip Europa 2018

2018 zal jouw jaar zijn voor stedentrips ver van klassiekers als Parijs of Londen! Flacco heeft de ultieme inspiratielijst voor u: de goedkoopste steden in Europa voor een korte reis.
Parijs, Londen, Barcelona: Ja, deze steden zijn geweldig! Maar een korte pauze kan ook lekker voordelig. Daarom tonen we je de goedkoopste steden in Europa op basis van de “Europe Backpacker Index”.
Vind de goedkoopste opties voor overnachting, sightseeing, eten en drinken en het openbaar vervoer in elke Europese hoofdstad.

10e plaats: Zagreb in Kroatië

De hoofdstad van Kroatië scoort met paleizen, kerken, gerestaureerde huizen en gezellige steegjes. De sfeer is ontspannen.

Gemiddelde kosten voor budgetreizigers: € 30,13 per dag.

Wat te doen in Zagreb: Bezoek het bizarre en tragische Museum of Broken Relationships. Wandel over de Dolac-markt en koop vers fruit. Ban Jelacic Square in het centrum is het ideale startpunt voor het verkennen van de buurten.
Goedkope hotels in Zagreb
Voordelige vluchten naar Zagreb

A post shared by T.C. Wang (@dpt.arr) on

9e plaats: Riga in Letland

Verbaasd om een stad zo ver naar het noorden te zien op de lijst van goedkope steden? Riga is een koopje voor backpackers. Vooral de jeugdherbergen zijn erg goedkoop.

Gemiddelde kosten voor budgetreizigers: € 29,80 per dag.

Wat kun je doen in Riga: wat dacht je van een gratis rondleiding door de stad? En zeker van plan veel tijd voor de prachtige oude stad! De 800 jaar oude gotische kerken, middeleeuwse huizen en houten gebouwen maken Riga tot een architectonisch juweeltje. Ontspanning iedereen? Daarna naar een van de stadsparken voor een picknick.
Goedkope Hotels in Riga
Voordelige vluchten naar Riga

8e plaats: Istanbul, Turkije

Het toerisme in Turkije is al enkele jaren sterk gedaald. Istanbul is nog steeds een leuke bestemming voor een stedentrip. Het is de enige stad ter wereld die twee continenten omvat: Europa en Azië.

Gemiddelde kosten voor budgetreizigers: 29,73 euro per dag.

Wat te doen in Istanbul: Er is veel te zien in Istanbul: Hagia Sophia, Sultan Ahmed Mosque, Tokapi Palace en Basilica Cisterne zijn slechts een paar hoogtepunten.
Goedkope Hotels in Istanbul
Voordelige vluchten naar Istanbul

https://www.instagram.com/p/BekYOZIjLkA/?taken-at=212903416

7e plaats: Sarajevo in Bosnië en Herzegovina

Sarajevo is een klein juweel in de Balkan. De stad ligt aan de Miljacka-rivier en heeft verschillende bezienswaardigheden, zoals oude moskeeën en kerken. Het stadscentrum kan te voet worden verkend, maar de buitenwijken liggen op een steile berghelling.

Gemiddelde kosten voor budgetreizigers: € 28,90 per dag.

Wat je kunt doen in Sarajevo: de islamitische oude stad naast het moderne centrum is erg interessant. Bovendien heeft Sarajevo de grootste Joodse begraafplaats in Europa na Praag. Vlakbij de oude stad staat een klein kasteel, het Gele Bastion. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht in alle richtingen op Sarajevo.

En als je al in Bosnië bent: op naar de natuur! Het Una National Park is nog steeds een echte insidertip.
Goedkope Hotels in Sarajevo
Voordelige vluchten naar Sarajevo

6e plaats: Boedapest in Hongarije

Boedapest is goedkoop, zolang je de meest toeristische plaatsen langs de rivier vermijdt. Optische hoogtepunten zijn het Fisherman’s Bastion en de Burgpalast. Maar er zijn ook goedkope thermale baden hier.

Gemiddelde kosten voor budgetreizigers: 28,87 euro per dag.

Wat je kunt doen in Boedapest: loop anderhalve kilometer naar de burchtheuvel (en bespaar de kabelbaankosten). Het uitzicht over de stad en het Vissersbastion is geweldig. Op de berg kunt u ook gemakkelijk de National Gallery, de bibliotheek en het Historisch Museum bezoeken.
Goedkope Hotels in Budapest
Voordelige vluchten naar Budapest

5e plaats: Sofia in Bulgarije

De Bulgaarse hoofdstad is een van de oudste steden in Europa. Het is constant in verandering – en dat is precies wat zijn charme maakt. De bezienswaardigheid van de stad is de Alexander Nevski-kathedraal.

Gemiddelde kosten voor budgetreizigers: € 27,12 per dag.

Wat je kunt doen in Sofia: om de 20 belangrijkste bezienswaardigheden te bekijken, is er een gratis rondleiding door de stad. Je ziet onder andere het Paleis van Justitie, verschillende kerken, de stadstuin en het Nationaal Historisch Museum. Daarnaast vindt u straatkunst in bijna elke hoek van Sofia (kleine tip: begin uw zoekopdracht in Tsar Ivan Shishman Street). Toegang tot de kunstgalerij in Sofia is gratis, net als de wisseling van de wacht voor het presidentiële paleis.
Goedkope Hotels in Sofia
Voordelige vluchten naar Sofia

Plaats 4: Boekarest in Roemenië

Boekarest is een van de grootste steden in Oost-Europa. De hoofdstad van Roemenië is ontspannen, open, divers en goedkoop.

Gemiddelde kosten voor budgetreizigers: 24,08 euro per dag.

Wat je kunt doen in Boekarest: kunstliefhebbers en fotografen zouden naar de graffiti in Garajul Ciclop moeten kijken. Toegang tot het Parliament Palace kost, maar het gebouw is even indrukwekkend van buitenaf. Stop bij het Revolution Square – hier zijn alle opstanden (inclusief de revolutie van 1989) begonnen. De meeste paleizen uit verschillende tijdperken zijn te vinden op de Balea Victoriei.
Goedkope Hotels Boekarest
Voordelige vluchten naar Boekarest

A day at work…#bucharest #elilotar

A post shared by Damarice (@damariceamao) on

Plaats 3: Belgrado in Servië

Belgrado is een van de Balkansteden met problemen in de jaren negentig. De Servische hoofdstad kampt nog steeds met het stimuleren van het toerisme. Nog een reden om deze levendige en interessante stad te bezoeken met een goed nachtleven en redelijke prijzen.

Gemiddelde kosten voor budgetreizigers: € 23,60 per dag.

Wat te doen in Belgrado: gratis bezoek aan de 18e-eeuwse vesting, geniet van het uitzicht over de stad en de samenvloeiing van de Donau en de Sava vanaf het Kalemegdan-park in het kasteel en ontspan in Skadarlija met live entertainment en straatmuziek. Legendarisch is het nachtleven in Belgrado – veel van de clubs liggen direct aan het water, soms zelfs op boten, of een beetje verborgen in zijstraten.
Goedkope Hotels in Belgrado
Goedkope vluchten naar Belgrado

https://www.instagram.com/p/BePjPiBg09C/?tagged=belgrade

2e plaats: Krakau in Polen

Krakau ligt in het zuiden van Polen, dicht bij de Tsjechische Republiek en is na Warschau de op een na grootste stad van het land. Het oude centrum van Krakau is sinds 1978 een Unesco-werelderfgoed.

Gemiddelde kosten voor budgetreizigers: € 23,50 per dag.

Wat te doen in Krakau: Als je iets bijzonders wilt meemaken, loop dan eens rond in de wijken Stare Miasto, Zwierzyniec en Podgóre. Er zijn de meeste bezienswaardigheden en talloze bars. Anders, laat het maar drijven, in de stad is er veel te ontdekken – in totaal meer dan 100 kloosters en kerken, 28 musea, meer dan 200 kelderbars en de joodse wijk Kazimierz.

Krakau’s marktplein Plac Nowy is een plaats voor koopjesjagers en er zijn tal van funky cafés en bars.

Voor cultuurliefhebbers: van mei tot september is er elke maand een gratis concert in het kader van het Krakau Night Festival (Krakowskie Noce).
Goedkope Hotels in Krakau
Voordelige vluchten naar Krakau

https://www.instagram.com/p/BejOLrbjUmG/?taken-at=213832057

Winnaar: Kiev in Oekraïne

Kiev is altijd vrij goedkoop geweest. De conflicten van een paar jaar geleden zijn recentelijk gekalmeerd. Desalniettemin zijn er nog steeds geen mensenmassa’s in Kiev voor een goedkope korte vakantie. Doe met deze info wat je wilt.

Gemiddelde kosten voor budgetreizigers: € 19,86 per dag.

Wat je kunt doen in Kiev: De hoofdstad van Oekraïne wordt ook wel het “Jeruzalem van het noorden” genoemd vanwege de vele kloosters en kerken. Een gratis rondleiding door de stad brengt je naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder het centrale Maidan-plein (meer dan vier jaar geleden de demonstraties die leidden tot de pro-Europese revolutie die daar begon), het Sint-Michielsklooster en de Gouden Poort.
Goedkope Hotels in Kiev
Voordelige vluchten naar Kiev

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking