Fly-drive reis door Andalusië

Fly drive Spanje – Schatten van Andalusië

Dag 1: De vakantie start vanaf luchthaven Amsterdam en vliegt naar het vliegveld naar Malaga Spanje. De huurauto staat voor je klaar op de luchthaven en na wat papierwerk rijdt u veilig naar het Hotel Antequera of een hotel in de omgeving van dit hotel. De eerste overnachting is een feit! Lekker uitrusten om aan een welverdiende vakantie te gaan beginnen! Antequera ligt in het dal van de mooie Guadalhorce rivier. Je zult hier veel mooie kerken tegenkomen en de reisafstand bedraagt ongeveer 60 km.

Dag 2: Onderweg komt u langs de plaats Ronda deze plaats is gelegen in de schitterende bergen van Spanje. De diepe kloof de El Tago gaapt midden door de stad. Ronda is schitterend gelegen in de bergen. Inde stad ligt de brug Puente Nuevo deze ligt vrij centraal. De brug is gebouwd in de achttiende eeuw en de vormt de verbinding tussen de oude en de nieuwe stad. Maak hier zeker even een stop, want het uitzicht is werkelijk onbeschrijfelijk! Ook de best bewaarde, Moorse badhuizen liggen in Ronda, deze stammen uit de middeleeuwen. Ben je nu gek op flamencodans, de paardendressuur en sherry, bezoek dan ook Jerez de la Frontera een geweldige stad met een zeer rijke geschiedenis. De komende twee nachten overnacht je in of in de omgeving van Sevilla. De reisafstand Antequera – Ronda – Jerez de la Frontera – Sevilla ca. 300 km.

 

Dag 2: Vandaag een groots bezoek aan Sevilla deze plaats mag echt niet ontbreken bij je bezoek aan Spanje! Neem echt de tijd, Sevilla werd gesticht door Julius Caesar en na de islamitische Moren werd de hoofdstad de hoofdstad van nieuw Christelijk Spanje. De joodse wijk Santa Cruz is een gezellige wirwar van patio’s en smalle kronkel straatjes en de Santa Maria kathedraal met de mooie Giralda is één van de grootste kerken ter wereld. Voor officiële ontvangsten wordt het prachtige paleis Alcázar gebruikt.

 

Dag 4: Córdoba was in de Moorse tijd de grootste stad van Europa op Constantinopel, het huidige Istanboel na en is zeker een bezoek waard, de rijkdom en macht zie je nog steeds terug in de wereldberoemde Moskee Mezquita. De moskee werd steeds groter, doordat de islamitische heersers er steeds een stukje aanbouwen en deze bleef dus maar groeien en groeien. In het midden werd later een grote kathedraal gebouwd, dit werd gedaan door de christelijke heersers die de Mooren weer heroverden. De oude Joodse wijk eromheen staat bol van leuke pleintjes, kleine straatjes en de oude huisjes zijn eeuwenoud. De reisafstand bedraagt ongeveer 230 km en de overnachting vindt plaats in Marmolejo.

 

Dag 5: Vandaag worden renaissanceplaatsen Baeza en Ubeda bezocht. In Bueza staan prachtige paleizen, kerken, pleinen veel monumenten en een kathedraal. (Zoals het Casa del Pópulo, de oude graanbeurs de Alhóndiga). Om deze stad staan prachtige olijfgaarden. De renaissance is vlak om de hoek, want zusterstad Ubeda is zeer imposant te noemen. Het hoogtepunt is de Plaza de Vázquez, dat is het plein dat omringd wordt door sjieke paleizen en mooie kerken. Breng ook een bezoek aan het nationale park Sierra de Cazorla met de hoge bergen, de ravijnen, rivieren, bossen, valleien, kastelen, kloosters en kerken. Wat wil je meer?! Het is er opvallend rustig en dan is het natuurlijk genieten van de rust en bekijk de flora en fauna in de dit gebied maak een heerlijke wandeling bijvoorbeeld. De reisafstand is ongeveer 250 km en de komende 3 overnachtingen zijn in een hotel nabij Granada.

Dag 6 en dag 7: De Alhambra ligt in Granada is wereldberoemd, dit laatmiddeleeuwse paleizencomplex bevindt zich als een strategisch gelegen citadel iets boven de stad Granada. Bezoek Alhambra en geniet van een aantal schitterende tuinen en waterpartijen en het min of meer onafhankelijk gelegen tuinencomplex van het Generalife. Let op beperkt aantal kaarten te koop (ruim, ca. 4 maanden voor vertrek) vooraf via internet te bestellen. Dit doet u via Alhambratickets en dat zijn maximum 10 tickets per transactie)

De Moorse wijk Albaicín mag niet ontbreken aan je bezoek, Je waant je in het sprookje van 1000-en-één nacht, dat wil je toch niet missen?! De steile straatjes, de witte huizen en pleintjes zijn een lust voor het oog. Neem heerlijke tapas en een lekker glas wijn op een terrasje het staat er bol van in het gezellige centrum.

Dag 8: Alweer tijd om naar huis te gaan. In Malaga op de luchthaven wordt de huurauto afgegeven en staat het vliegtuig klaar voor de terugreis. Het is ongeveer 125 Km  van Granada naar Malaga met de auto.

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking