Fietsreis 10 dagen Karinthië

Fietsen in Karinthië is waarschijnlijk de beste manier om deze hoek van Oostenrijk te verkennen. Gezellig, sportief en echt midden tussen de betoverende natuur zijn fietsvakanties de beste manier om er eventjes helemaal tussen uit te gaan en echt te genieten van een vakantie.

Helemaal top is zo’n fietsvakantie als bijna alles al voor u geregeld is, inclusief een busreis met mede fiets fanaten, hotels voor onderweg, diner en ontbijt en begeleiding door een professionele chauffeur? En dat voor prijzen vanaf de 549 euro?
Werkelijk een koopje dus.

 

De fietsreis van Karinthie begint zoals we dat allemaal wel gewend zijn en dat is via een opstapplaats met de bus naar een verzamelplek. Vandaar wordt er koers gezet (met voldoende tussenstops ) naar een gezellig overnachting hotel in Zuid Duitsland.
Na lekker geslapen te hebben staat het ontbijt voor u klaar, waarna we met de bus verder reizen Oostenrijk in, onderweg wordt nog gestopt bij de Weissensee, ook bekend als de plaats waar de jaarlijkse alternatieve Elfstedentocht wordt verreden.
Dan is het nog een klein stukje verder naar Hotel Rossmann in Greifenburg. In dit gezellige familie hotel zult u het de komende zeven nachten goed naar uw zin hebben en kunt u lekker ontspannen herstellen van de fiets tochten.

Fietspad Millstätter See

De eerste fietsroute die wordt aangedaan is ideaal voor terugkeerders en gezinnen die meer op hun gemak willen zijn. Deze tour biedt je tientallen ervaringen voor een heerlijke dag aan de Millstätter See.

Deze e-bike- en trekkingtour neemt je mee rond de hele Millstätter See. Het beginpunt kan vrij worden gekozen, maar we raden u aan om in Döbriach te beginnen en verder te gaan op de zuidelijke oever van de Millstätter See. In de kunstinstallatie “soART” kun je kunstenaars uit de eerste hand ervaren tijdens het maken van je werken. In het aangrenzende “Argento al Lago” kunt u genieten van culinaire hoogstandjes en het prachtige uitzicht op Millstatt.

Rijd door het drukke stadje Seeboden op een prachtig fietspad met prachtige uitzichten op het meer langs de noordkust in de pittoreske Millstatt, die u uitnodigt om uit te rusten en te blijven hangen aan de promenade aan het meer met zijn vele villa’s. Mensen die geïnteresseerd zijn in cultuur bezoeken het centraal gelegen klooster. De rondreis eindigt weer in Döbriach, waar u de dag kunt beëindigen tijdens het baden in een van de vele badplaatsen.

DrauRadweg Tocht

De Drauradweg leidt vanaf de oorsprong van de Drau in Toblach in Italië 366 km langs de gelijknamige rivier door Oost-Tirol, Opper-Karinthië, Zuid-Karinthië naar Marburg in Slovenië. De Drauradweg wordt R1 genoemd en het is de reis zeker waard voor zijn natuurschoon en culturele diversiteit langs de weg. We fietsen uiteraard niet de hele route van 366 kilometer, maar pakken een bijzonder fraai stuk van rond de 45 kilometer aan prachtig natuurschoon en bezienswaardigheden.

Wörthersee Tocht

De Wörthersee is 19,39 km² groot en strekt zich over 16,5 km in oost-west richting uit. Het ligt in een depressie in het heuvelachtige landschap van het bekken van Klagenfurt, dat grotendeels werd gevormd door gletsjers in de ijstijd. Het dal met het meer strekt zich uit van de baai van Velden tot Klagenfurt. Het stroomgebied van de Wörthersee beslaat een oppervlakte van 162,1 km².

Het meer wordt verdeeld door eilanden, schiereilanden en onderzeese drempels in drie bassins. Het westelijk bekken reikt van Velden tot Pörtschach, het midden van Pörtschach tot Maria Wörth en het oostelijke deel van Maria Wörth tot Klagenfurt. Het diepste punt van de Wörthersee ligt op 85,2 m, de gemiddelde diepte is 41,9 m. Prachtig om langs de overs te fietsen en na gedane arbeid even lekker pootje te baden in het koele water.

Dagje Bled Slovenië

Het is fijn om na drie dagen op de pedalen even een dagje vrij te nemen van de fiets en op pad te gaan om een interessante excursie te maken naar Bled in Slovenië.
Net als de andere delen van Slovenië, de regio moest Bled tot en met 1806 het Heilige Roomse Rijk en van 1804 tot het Habsburgse Rijk van Oostenrijk, namelijk de Kroon land Hertogdom Krain. Toen Oostenrijk-Hongarije in 1918 ontbond, koos Slovenië voor het pas opgerichte Koninkrijk van Serviërs, Kroaten en Slovenen. Tot op heden is de verbinding met Zuid-Karinthië, waar al eeuwenlang een Sloveense etnische groep leeft, niet gesloopt. Technisch gezien verkeer Karawankentunnel verbindt Bled regio met de regio Villach, Wörthersee / Ossiach en Spittal, de Loiblpass met Klagenfurt en lagere Carinthia.

Voor de eerste keer is het gebied rond Bled ongeveer 20.000 jaar geleden bevolkt. In de loop der millennia de steentijd de overvloedige spel, later, de vruchtbare grond en de beschutte positie Bled voor een sterkere kolonisatie aanvankelijk bijgedragen. Of de paalwoningen in de bronstijd rond Ljubljana (Ljubljana) tot aan Bled zijn doorgedrongen, is niet bekend. Waarschijnlijk gebouwd Illyrische stammen rond 1200 voor Christus. Chr. Verdere nederzettingen. Opgravingen aan de voet van de kasteelheuvel naar Bled brachten minstens 80 graven uit de vroege IJzertijd (800-600 voor Christus) aan het licht. In de derde eeuw vC sloten Keltische stammen uit het noordwesten zich aan, verplaatsten de Illyriërs ten dele of betraden de inheemse bevolking. In het jaar 113 voor Christus Chr. Doorkruist de Germaanse stammen van de Cimbren en de Germanen Slovenië en het gebied rond de stad Bled en zo voorkomen dat voor enige tijd, de uitbreiding van het Romeinse Rijk in de richting van Noricum.

Ossiachersee

Uitgerust en weer fris op de pedalen is dag 7 de fraaie Ossiachersee route van ongeveer 50 kilometer. De Ossiacher See is het derde grootste meer in de Oostenrijkse provincie Karinthië. Het ligt ten noordoosten van Villach.karinthie-300×200.jpg” alt=”” width=”300″ height=”200″ />

Het bevindt zich op een hoogte van 501 m boven de zeespiegel en is op het diepste punt 52 m diep, het gebied is ongeveer 10,5 km ². De grootste reikwijdte reikt van zuidwest tot noordoost met een lengte van ongeveer 10,2 kilometer, op het smalste punt tussen Ostriach en Ossiach is het meer ongeveer 600 meter breed. Het meer is ingebed tussen de beboste steile hellingen van de Gerlitzen in het noorden en de westelijke uitlopers van de Ossiacher Tauern in het zuiden. De Ossiacher See is holomiktisch, dat wil zeggen, het wordt gemengd tijdens de circulatiefasen in de lente en de late herfst tot de bodem. Natuurlijke meren en kustgebieden van het meer van Ossiach zijn natuurreservaten en beschermde gebieden.

De oostelijke baai wordt bezet door de leider, een voormalige hei (potlodenmeertje), die wordt doorstroomd door de Tiebel, de belangrijkste zijrivier van het meer. Het meer wordt via de Villach Seebach afgevoerd naar de Drava.

De belangrijkste stad aan het meer is Ossiach met de beroemde abdij van Ossiach, de grootste gemeente, maar Villach met het district Landskron. De rest van het meer wordt uitgedeeld aan de samenkomsten van de gemeenschappen met Annenheim en Sattendorf en Steindorf met de wijk Bodensdorf.

Greifenburg

Laatste fietstocht voor het er weer op zit en we weer naar huis gaan is de ronde van Greifenburg.

Greifenburg ligt in een smal valleibekken van de Boven-Drau vallei tussen de Kreuzeck-groep in het noorden en de Gailtaler-Alpen in het zuiden. Het waterrijke Drautal, dat meestal slechts 1 km breed is, verwijdt op Greifenburg en het aangrenzende steenveld tot ongeveer tweemaal de breedte.

Terwijl de zuidelijke helling van de vallei aanvankelijk slechts matig stijgt tot een dalschouder, is de noordhelling tot 70% steil. Vijf kilometer ten noordwesten van de bergtop van Hochtristen (2536 m), aan de zuidelijke flank van de Emberger Alm (1800 m). Een bergweg leidt naar deze hoge alpenweide, die ook wel een sneeuwzeker skigebied wordt genoemd en vanwege het heldere zicht. Bij de Alpenhof Sattlegger werd een klein observatorium gebouwd door de Astroverein Stella Karinthië, waarop elk najaar een internationale telescoopvergadering plaatsvindt.

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking