Excursiereis 8 dagen Italiaanse Bloemenrivièra en Côte d’Azur

Droom heerlijk weg en geniet van een heerlijke vakantie waarbij alles tot in de puntjes voor je is geregeld! Zijn er bezienswaardigheden die je echt wilt gaan bezoeken en zijn deze niet inbegrepen in de uitgekozen reis, geen nood want je kunt verschillende optie gemakkelijk bij boeken.

Vanaf dag 1 wordt je in de watten gelegd, bij het verzamelpunt kun je vast kennis maken met de medereizigers en is de voorpret begonnen! Onderweg worden er diverse stops gemaakt om te eten te drinken en natuurlijk de sanitaire stops. Aan het einde van de dag kom je bij het hotel aan en wordt er heerlijk gedineerd.

Dag 2 is de eindbestemming gepland die gelegen is in de Bloemenrivièra, bij aankomst wordt er een lekker welkomstdrankje aangeboden. De Bloemenrivièra grenst aan de Franse kust en staat bekend om de prachtige zandstranden en de mooie badplaatsen. De fijne zandstranden zijn de schoonste stranden van het land.

Op dag 3 wordt er een bezoek gebracht aan Monaco het vorstendom van het land. Het paleis van Grimaldi wordt uitvoerig bekeken. Monaco is een bekend mini staatje aan de Middellandse zee en is zeer indrukwekkend een bezoek aan het Casino mag dan ook niet ontbreken.

Ook de Grand Prix trekt miljoenen bezoekers naar Monaco, hier wordt de enige Formule 1 op heen straten circuit gereden. Vergaap je aan de exclusieve haven Port Hercule, met haar haast onbetaalbare jachten, dwaal door de straten met de peperdure merken die in de leuke winkels verkocht worden. Strijk neer op een van de vele terrassen en geniet van deze mondaine stad.

Dag 4 heeft ook weer een vol programma op deze dag vertrek je na een heerlijk uitgebreid ontbijt naar de Franse Côte d’Azur. Het mooie Cannes is een aantrekkelijke badplaats en ligt vlakbij Nice aan de Côte d’Azur. Jaarlijks wordt hier het filmfestival gehouden en komen beroemdheden vanuit de hele wereld hier flaneren over de beroemde Boulevard  de la Croisette.

Hou je van luxe, auto’s, glitter en glamour probeer dan de data in de gaten te houden wanneer het festival van Cannes plaatsvindt. Ook de restaurants en uitgaansgelegenheden zijn hier hoog aangeschreven. De wijk Le Suquet vormt het hart van Cannes, het is de oude stad met de gezellige pittoreske straatjes, de hoge trappen, de oude huizen en resten van de oude stadsmuur.

De Rue Meynadier in Cannes is een voetgangersgebied in het centrum. Er zijn hier vele beroemde winkels gevestigd zoals de traiteur Ernest, heerlijkheden bij Jean Luc Pelé, kaashandel van Ce
De Rue Meynadier: voetgangersgebied in het centrum van Cannes. Hier zijn beroemde winkeltjes zoals de kaashandel van Cénéri, de traiteur Ernest, lekkernijen bij Jean Luc Pelé en vele andere Provençaalse specialiteiten winkeltjes.

En dan is dag 5 alweer aangebroken, op deze dag breng je een bezoek aan San Remo. Na het ontbijt reis je af naar deze chique badplaats, het is de bloemenstad van de rivièra en heeft een modern gedeelte en een mooi centrum dat middeleeuws is.

San Remo staat ook bekend om het Song festival Volare dat ieder jaar weer terugkerend is, San Remo is dan even het grote centrum van Italië. Miljoenen Italianen zitten een week lang voor de televisie gekluisterd en volgen de artiesten op de voet. Ook de media zit er bovenop en de kranten en vele tijdschriften staan er dus bol van! De beroemde Luigi Tengo de Schlagerzanger heeft zichzelf zelfs nadat hij het festival verloor, zichzelf door zijn hoofd geschoten op zijn hotelkamer!

Dag 7 is de dag van vertrek en laten wij de Bloemenrivièra achter ons. Er wordt afgereisd naar het overnachtingshotel en daar wordt je weer heerlijk verwent met een smakelijk diner. Je kunt direct aanschuiven want eten het staat al voor je klaar! Dat wordt alweer genieten en napraten over een geslaagde dag.

Dan is helaas alweer de laatste dag, dag 8 van de vakantie aangebroken en rijd je terug naar Nederland. Op de verzamelplaats is er gelegenheid om nog even wat te eten en kan de tocht naar huis beginnen, je wordt dan weer teruggebracht naar de plaats waar je bent opgestapt.

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking