De Romantische Straße, de Populairste vakantiebestemmingen route van Duitsland

De Romantische Strasse leidt van Main naar de Alpen, van noord naar zuid, langs een aantal van de mooiste steden van Duitsland, de meest indrukwekkende monumenten, gezellige en spannende historische plaatsen.
De Romantische Strasse is een must voor elke natuur liefhebber en historicus, maar ook voor liefhebbers van wandelen en fietsen sport. Met een lengte van bijna 400 kilometer, leidt de weg van Würzburg in het noorden tot Füssen in de Allgäu in het zuiden van Beieren – onderweg passeert u charmante stadjes, historische centra en ware sprookjeskastelen. De exacte lengte van de route is afhankelijk van of u reist te voet, per fiets of met de auto.
Welke hoogtepunten mag je niet missen?

De Romantische Strasse – Hoe het allemaal begon …

De Romantische Strasse is niet alleen onder Duitsers zeer bekend, maar onder de Engels naam “Romantic Road” ook bij de vele buitenlandse toeristen – en dat was het idee achter de hele opzet. Bedacht en opgericht in 1950, probeerden men Duitsland na de Tweede Wereldoorlog weer meer aantrekkelijk als een vakantiebestemming te maken. Duitsland moest worden gepresenteerd vanuit een nieuw perspectief.

Reizigers Tips

  • Onderweg kunt u de leukste hotelletjes boeken, kijk bijvoorbeeld een op de speciale Romantische Strasse actie pagina van Booking.com
  • Ondanks het feit dat we in Duitsland zijn is de bewegwijzering van de route niet altijd goed of makkelijk aangegeven, je route invoeren in een navigatiesysteem kan erg makkelijk zijn.
  • Voor nog meer leuke weetjes kan je op het grote plein van Würzburg bij de VVV allerlei handige brochures meenemen en koffie met gebak drinken in een van de vele restaurants er naast uiteraard.
  • Rij rustig, geniet, want er is heel veel te zien en te beleven langs de route.

Van Würzburg naar Dinkelsbühl

De beroemde toeristische route die grotendeels door Beieren voert, wacht vol met pittoreske dorpjes, betoverende landschappen en prachtige, historische gebouwen op je. Afhankelijk van hoeveel tijd u wenst door te brengen, kunt u deze prachtige route binnen een paar uur met de auto rijden. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Het is het beste van tevoren via Google Maps om te zoeken naar de route  op je kaart. Als alternatief voor een auto, kun je nu ook met de bus en voor de echte fans is er zelfs de mogelijkheid om de Strasse per voet af te leggen, al moet ik er persoonlijk niet aan denken…

Ideaal start je in het charmante Würzburg, een stad die wereldberoemd is dankzij de prachtige gebouwen, waaronder met name de Residentie Würzburg en Fort Marienburg. Maak zeker een wandeling of fietstocht door de prachtige oude stad, steek de Old Main brug over en laat u betoveren door deze historische universiteitsstad en conventie stad.

Van Würzburg gaat het dan verder naar het zuiden, langs mooie dorpjes zoals Wertheim, Lauda-Königshofen in het idyllische Taubertal Weikersheim, een ongeveer 7.000 inwoners grote stad die het best bekend staat om zijn prachtige kasteel.
En dan komt de volgende verassing – Rothenburg ob der Tauber.
Deze middeleeuwse stad is een absolute must tijdens uw reis. Eenmaal daar, is het vaak als liefde op het eerste gezicht voor veel bezoekers.
De goed bewaard gebleven oude stad met zijn liefdevol ingerichte vakwerkhuizen nodigt u uit om te wandelen, de imposante poorten geven het een middeleeuwse flair en een schattige landschap panorama. Aanrader dus.

We gaan weer verder naar nog meer interessante steden. We passeren het mooie Schillingsfürst, een klein resort in het midden van het natuurpark Frankenhöhe, en pal daarbij de stad Dinkelsbühl. Deze voormalige keizerlijke stad is net zo Rothenburg ob der Tauber, de best bewaarde middeleeuwse steden van de republiek en een van de mooiste oude steden in Duitsland.

Van Dinkelsbühl naar Füssen

Vanuit Dinkelsbühl gaat nog een stukje verder naar het midden van de Romantische Strasse, populaire stops zijn Wallerstein, Nördlingen, Harburg en Donauwörth. Speciale aandacht moet vooral worden besteed aan de stad Nördlingen, omdat hier de enige volledig bewaard gebleven en volledig beloopbaar stadsmuur in Duitsland is. De dichtstbijzijnde grote stad die je te wachten staat langs de schilderachtige route, is Augsburg, een van de oudste steden van Duitsland.

Gelegen in het zuidwesten van Beieren, werd deze studenten stad gesticht meer dan 2000 jaar geleden en is een echte eye-catcher. Hoogtepunt van de stad was in de 15e en 16e eeuw, dankzij de handel over lange afstand en de bankactiviteiten van de Fugger en Welser. Neem een beetje meer tijd om een ​​heerlijke wandeling door het prachtige centrum van Augsburg te maken, met name langs de Maximilianstrasse, langs prachtige Renaissance en barokke gevels. Bijzonder populair hier zijn de Fuggerei en het Augsburg stadhuis met zijn gouden zaal, maar ook de indrukwekkende Schaezlerpalais, de kathedraal St. Mary’s en de Perlach Tower met zijn grote uitkijkplatform.

Zo ongeveer 9 kilometer van het mooie Augsburg, is dan de volgende populaire bestemming – Friedberg. Deze overzichtelijke plaats is gelegen in het historische Wittelsbach land en is vooral bekend om zijn kleine romantische straatjes die een ontspannen wandeling door de oude stad een genot maken. Andere plaatsen om te bezoeken langs de route zijn onder andere Landsberg am Lech een prachtige oude stad, maar ook Schongau, Peiting en Steingaden. Een van de grootste hoogtepunten van de beroemde Strasse in de buurt van het einde, namelijk Schwangau.

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking