De 8 meest sprookjesachtige kastelen ter wereld

Of het nu een imposante donjon, een opvallend interieur of een historische architectuur is, wat kastelen te bieden hebben, is een geweldige aanvulling op een route, zowel vanwege hun rijke geschiedenis als hun foto waardige ontwerp. Dus of je nu hoopt de hallen te verkennen die een toneelstuk van Shakespeare hebben geïnspireerd, het gevoel hebben alsof je een Disney-film bent binnengestapt of waar Vikings ooit stond, we hebben enkele van de mooiste kastelen ter wereld bijeen gezocht.

Chillon Castle, Veytaux, Zwitserland

Chillon Castle is gelegen op een rots aan de oevers van het meer van Genève in de buurt van Montreux en is een van de meest bezochte historische monumenten van Zwitserland. Het fort werd bijna vier eeuwen lang bewoond door de graven van Savoye en heeft middeleeuwse architectuur. Het kasteel werd ook herdacht in Lord Byron’s gedicht “The Prisoner of Chillon.” Literaire enthousiastelingen zullen ook aandacht willen schenken aan de pilaren in de kerker – achter een Perspex-scherm zie je dat Byron zijn naam in de steen heeft gehouwen.

Predjama Castle, Predjama, Slovenië

Dit meer dan 800 jaar oude renaissancistische fort, gelegen op 9 km van Postojna, is gelegen in een 123 meter hoge grot en wordt beschouwd als een van de meest dramatische kastelen ter wereld. Hoewel de bouw van het fort in de loop der jaren plaatsvond, begon in 1202 een groot deel van het huidige kasteel in de 16e eeuw. Het fort wordt door Guinness World Records vermeld als een van de grootste grotkastelen ter wereld.

Neuschwanstein Castle, Schwangau, Duitsland

Wanneer de meeste mensen zich een sprookjesachtig kasteel voorstellen, stellen ze zich vaak een versie van Neuschwanstein voor. Het idyllische 19e-eeuwse fort inspireerde het kasteel Sleeping Beauty in Disneyland, ligt in het zuidwesten van Beieren en werd voor het eerst geopend voor het publiek in 1886, na de dood van koning Ludwig II. Tegenwoordig is het een van de meest populaire kastelen in Europa en ziet het jaarlijks ongeveer 1,4 miljoen bezoekers.

 

Bunratty Castle, Bunratty, Ierland

Bunratty Castle werd beschouwd als een van de meest authentieke middeleeuwse forten in Ierland en werd in 1425 gebouwd op een land dat ooit een handelskamp van de Vikingen was. Tegenwoordig is dit bolwerk in County Clare ingericht met meubels uit de 15e en 16e eeuw en wandtapijten. Rondom het is Bunratty Folk Park, een uitgestrekte 26-acre gebied dat ook beschikt over meer dan 30 gebouwen die zijn nagebouwd om het leven in het 19e-eeuwse Ierland te vertegenwoordigen.

Pena Palace, Sintra, Portugal

Dit dramatische 19e-eeuwse kasteel, het geesteskind van koning Ferdinand II, ligt in de Sintra-heuvels van Portugal en heeft architectuur in Manuelijnse en Moorse stijl. Het fort is zichtbaar vanaf elk punt in het park – op een heldere dag is het ook vanuit Lissabon te zien – en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de zeven wonderen van Portugal.

Conwy Castle, Conwy, Wales

View this post on Instagram

Tag a friend below who would love to visit an ancient Castle in Wales! I'll pick a few random replies to send a nice goodie bag directly from here, the medieval marvel that is Conwy Castle. It's been snowing like crazy across many parts of Britain today – even London got a light dusting. So – let's explore this over 730-year old fairytale, take photos with the British red phone box and finally scoff a lovely bag of Fish and Chips from the nearby chippy! That will keep you nice and warm on a snowy day like today. . Built for Edward I, by Master James of St George, the castle is amongst the finest surviving medieval fortifications in Britain. In a word, exceptional. In five words, blimey sausages it's a cracker. Conwy Castle is one of the earliest examples of Edward I's "iron ring" of castles built to pacify the rebellious princes of northern Wales. Edward finally subdued the Welsh threat in Snowdonia in 1283. Well aware of the strategic importance of Conwy to the area, Edward immediately began building a massive castle there. So important was the castle to Edward that he imported up to 1,500 craftsmen from all over England to speed the building process. The castle was completed in only four years, a remarkable feat in those days. . After all that, head into the village of Conwy to see the Smallest House in Britain, the Teapot Museum, and Aberconwy House, an authentic 14th century merchant's dwelling. Perfect! Have a great Sunday evening… Photo animation by @photosofbritain 🇬🇧 Want your Photos of Britain to be featured? Follow us and then add the tag #photosofbritain and tag us in the picture too! 🇬🇧

A post shared by Photos Of Britain 🇬🇧 (@photosofbritain) on

Het Conwy Castle, dat deel uitmaakt van de kastelen en stadsmuren van Koning Edward I Werelderfgoed, werd gebouwd tussen 1283 en 1289 en ligt aan de noordkust van Wales. Het wordt beschouwd als een van de mooiste overgebleven middeleeuwse bolwerken en werd oorspronkelijk gebouwd voor Edward I door Master James of St. George. Tegenwoordig heeft het twee barbaren, acht torens en een grote boogvormige hal en biedt het Instagram-waardige uitzichten op de bergen en de zee vanaf de kantelen.

Kronborgkasteel, Helsingor, Denemarken

Copenhagen Part IV

A post shared by rosie lobley (@rosielobley) on

Kronborg Castle is misschien het best bekend om zijn onsterfelijk making als Elsinore Castle in Shakespeare’s iconische toneelstuk Hamlet. Het fort zelf, gelegen langs het smalste deel van de Oresund zeestraat tussen Denemarken en Zweden, dateert uit de 1420s. Het kasteel brandde in 1629 af, en hoewel het exterieur in 1639 werd gereconstrueerd – onder leiding van de Deense architect Hans van Steenwinckel de Jonge – was het interieur van het fort nooit hetzelfde. Het kasteel staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het Kasteel van Himeji, Himeji, Japan

https://www.instagram.com/p/BS3At9Zlh3B/?taken-at=700733513

Himeji Castle, ook bekend als het White Heron Castle, is een van de meest spectaculaire bolwerken van Japan dankzij zijn imposante grootte en opvallende witte uiterlijk. In tegenstelling tot veel andere kastelen in het land, werd Himeji niet vernietigd door oorlog, aardbeving of vuur. Het is een van de 12 originele forten van Japan. Het UNESCO-werelderfgoed ligt in de prefectuur Hyogo en bestaat uit 83 gebouwen.

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking