De 10 mooiste bergmeren in Oostenrijk

Kristal heldere bergmeren zijn altijd een bijzondere verschijning, vaak veel dieper dan je zou verwachten en met ijskoud water waar je de vissen lekker kunt zien zwemmen. Ook een fan van die meren in de bergen? Wij hebben de 10 mooiste voor u op een rijtje gezet.

Gosausee, Oberösterreich

De voorste en achterste Gosausee zijn typisch bergmeren en de restanten van de grote glaciale bewegingen in de ijstijd. Het koude gletsjer water uit de Dachstein is helder en staat garant voor genieten.

Grüner See, Steiermark

Over de landsgrenzen heen bekend is het Grüner See in de buurt van Tragöß. Bijzonder aantrekkelijk is het meer als de sneeuw smelt in april en mei. Gedurende deze tijd verdubbeld het water in hoeveelheid .

Achensee, Tirol

De Achensee ligt ten noorden van Jenbach en is het grootste meer in Tirol. Vanuit de omliggende bergen heb je een prachtig uitzicht op de prachtige fjord vallei, zou je bijna denken dat je in Noorwegen bent!

Hallstätter See, Oberösterreich

Hier komen duizenden Chinese toeristen per jaar, het idyllische Hallstatt am See is exact nagebouwd in China. Op ongeveer 500 meter boven de zeespiegel, stroomt de Traun door het meer, hebben ijstijd activiteit een fjord-achtige vallei geschapen! Onze tip: Maak een boottocht en geniet van de wind in je gezicht.

Durlassboden See, Tirol/Salzburg

Door Durlassboden loopt de grens van de provincies Tirol en Salzburg loopt. Dit meer is het enige kunstmatige meer van onze top lijst. Of u nu een dagje of een weekendje weg, waar gezinnen met kinderen en jonge wandelaars waar krijgen voor hun geld.

Hintersee, Salzburg

De Hintersee is het kleine broertje van de Wolfgangsee en nog veel minder bekend. Uitstekend verblijf in de buurt van Salzburg!

Altausseer See, Steiermark

De Altausseer See in de Steirische Salzkammergut is nog steeds bijna volledig ongerept. In de omzeiling van het meer kunt u genieten van het prachtige uitzicht van de Tote Gebirge en de Dachstein bergen.

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking