Castelo de São Jorge in Lissabon

Het Castelo de São Jorge staat op een van de zeven heuvels van Lissabon en is een absolute must voor iedere bezoeker van deze prachtige stad. Op het kasteel komt u veel te weten over de geschiedenis van Lissabon, en heeft u een fantastisch uitzicht over Alfama, de Taag rivier en de benedenstad.

Castelo de São Jorge is sinds 1910 een nationaal monument en hier bevindt zich de oude kern van de stad, sinds de 14e eeuw wordt deze naar Sint Joris vernoemd. Opgravingen vertellen dat hier al in de 6e eeuw voor Christus een nederzetting was en in de 10e eeuw ontstond hier de burcht in de tijd dat Lissabon nog onder de Moorse bezetting was.

Nadat Dom Afonso Henriques Lissabon op 25 oktober 1147 veroverde, om de eerste koning van Portugal te worden, begon het Castelo de São Jorge zijn gouden eeuw als thuis voor de royalty’s. De gebouwen uit de oude Moorse periode werden aangepast en uitgebreid voor het ontvangen van de koning, zijn hofhouding en de bisschop, evenals de koninklijke archieven in één van de torens van kasteel. Toen de Portugese koningen het Castelo de São Jorge hadden getransformeerd in een Koninklijk Paleis tijdens de 13e eeuw, werd het gebruikt om vele bekende Portugese en buitenlandse bekendheden te ontvangen, en het houden van festiviteiten als kroningen tijdens de 14e, 15e en 16e eeuw.

Toen Portugal in 1580 onderdeel werd van de Spaanse kroon, werd het Castelo de São Jorge een belangrijke militaire installatie en bleef dat tot het begin van de 20e eeuw.

De wandeling naar het Castelo de São Jorge is een feest op zich met smalle straten en leuke winkeltjes en eenmaal aangekomen kijkt u uw ogen uit, kunt u wat eten en drinken en proeven van de geschiedenis en oudheid.

Entre is 7,50 pp.
website

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking