Arezzo Toscane Italië

Arezzo is echt zo’n typisch levendige stad in het prachtige Toscane, het lijkt wel of deze inwoners allemaal de toneelschool hebben gevolgd, want acteren kunnen ze als de beste! Deze Italiaanse stad staat bol van het straattheater en zeker tijdens het jaarlijkse Giostra, dat is een middeleeuws steekspel en trekt duizenden toeristen en bezoekers.

De bezienswaardigheden in de stad zijn eindeloos, wij hebben er een paar op een rijtje gezet die je zeker niet mag missen wanneer je in deze levendige stad bent! Vasari’s is het eigendom van de staat het is het geboortehuis van de schilder en architect Giorgio Vasari uit de tijd van de Italiaanse Renaissance, ook was hij de eerste kunsthistorici door zijn biografieën. Het museum is klein maar biedt veel interessante wetenswaardigheden.

Ben je gek op markten en hou je van lekker slenteren, dan wordt 12 keer per jaar de antiekmarkt op het plein gehouden, hou wel even de dagen in de gaten. De markt wordt ieder eerste weekend van de maand gehouden, dat wordt lekker struinen!

La Giostra del Saracino is een folklorisme feest en wordt in juni en september gehouden.  Wanneer je besluit dit te gaan aanschouwen moet je er als de kippen bij zijn en kaarten voor de zekerheid van tevoren bestellen. Een staanplaats kun je kopen v.a 5,-euro tot 45,-euro  en dan zit je op de tribune de kaarten kun je bestellen bij: Teatro Comunale Pietro Aretino adres: Via Biccieraia 32.

In september wordt de historische lantaarnoptocht gehouden. (Festa della Rificolona)

Hotel in Arezzo

Voordeel op heel veel hotels in en rond de plaats Arezzo

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking