Albufeira vissersplaats Algarve Portugal

Het van oorsprong vissersplaatsje Albufeira is uitgegroeid tot een van de grootste toeristische trekpleisters van Portugal. Jaarlijks komen hier duizenden vakantiegangers om te genieten van de mooie stranden en het uitbundige uitgaansleven. Het populaire vakantieoord in Portugal is gebouwd tegen de rotst kust en heeft veel witgeschilderde huizen, prachtig om te zien zeker met de felle zon die het wit weerkaatst!

Albufeira is verdeeld in twee gedeeltes, het oude gedeelte heeft gezellige barretje met terrassen en leuke restaurants waar je heerlijk kunt eten. Het nieuwe gedeelte wordt ook wel Praia da Oura genoemd. Kom je speciaal voor bezienswaardigheden dan biedt Albufeira dat niet, maar sla deze plaats zeker niet over, het biedt voor ieder wat wils namelijk.

Albufeira is de hoofdstad van de Algarve met de drukke stranden, de minder drukke stranden, de moderne grote clubs, de barretjes en restaurants is het een geweldige vakantiebestemming! Wanneer je van het oude naar het nieuwe gedeelte van Albufeira wilt, is dat ongeveer 40 minuten lopen, vind je dat te ver of is het te warm, neem dan een taxi en betaal dan niet meer dan vijf euro voor, vraag van tevoren aan de taxichauffeur hoeveel de rit je gaat kosten.

Albufeira werd in 1755 getroffen door een grote vloedgolf ten gevolge van een zware aardbeving. Een vreselijke schrik natuurlijk. Toch is het weer mooi opgebouwd en heeft diverse kerken, verschillende grotten en tunnels die verborgen zijn in de kliffen.  De stranden die in de omgeving van Albufeira liggen zijn allemaal verschillend, groot klein, lang en uitgestrekt, druk en minder druk enkele namen van deze stranden in de Algarve zijn: in het westen Praia da Coelha, Praia da da Gale, ga je meer naar het oosten dan heb je de stranden: Praia da Falesia, Praia da Balaia en Praia da Maria Luisa, stuk voor stuk mooie stranden om te bezoeken.

Hou je van feesten tot diep in de nacht, ga dan eens naar het Feest café Bloopers. Dit café in Albufeira is ieder dag geopend tot 16.00 uur, samen met Feest café Celebration is het de uitgaansplek voor jongeren. Het personeel is Nederlands en je kunt dus wel nagaan dat hier de nodige feesten gehouden worden, ook is het een leuke ontmoetingsplaats voor Nederlanders.

Discotheek Kiss is een van de oudste in Albufeira en bestaat al meer dan dertig jaar. Ook deze discotheek staat hoog aangeschreven als een van de gezelligste discotheken van Albufeira.  Met drie verschillende dansvloeren kun je van verschillende soorten muziek genieten. Er worden diverse soorten muziek gedraaid op iedere dansvloer een ander type denk aan; housemuziek, techno en hiphop muziek lekker swingen dus! Ook Kiss is tot in de vroege ochtenduurtje geopend tot zeven uur! Met optredens van diverse beroemde DJ’s is het er altijd gezellig druk.

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking