6 Daagse rivier cruise Antwerpen

6-Daagse rivier cruise Antwerpen

Dag 1: Het vertrek met het cruiseschip is om 09.30 uur en varen we via Lobith de Waal op. Bij Nijmegen vormt de St. Stevenskerk boven de vernieuwde ‘Oude Stad’ een fenomenaal uitzicht. Stroomafwaarts komen we o.a. langs Slot Loevestein en tegen het einde van de middag kom je in Gorinchem aan. Tientallen oudheden herinneren aan de tijd, Gorinchem was een centrum van visserij, markten, scheepvaart en handel en als vesting een belangrijke plaats innam in de Hollandse Waterlinie.

dag 2: Varen we naar Middelburg en Vlissingen

We varen over de Moerdijkbruggen door naar de Volkeraksluizen. Dan zetten wij koers door naar het Zeeuwse Middelburg. De St. Jorisdoelen, abdijgebouwen en de schilderachtige Kuiperspoort kun je bijna aanraken omdat ze maar een klein stukje van het schip verwijderd zijn. Er wordt gezellig gedineerd tijdens het vare, de koers is richting Vlissingen waar je ook zult overnachten.

Dag 3: Op naar Antwerpen

In de middag zie je in de verte Antwerpen de hoofdstad van België. Wanneer je Antwerpen binnenvaart zal je huizenhoge schepen aan je voorbij zien trekken dit is een geweldige ervaring! Antwerpen kun je verkennen dmv een stadsrondrit te maken met een treintje. Hiervoor kunt u zich op het schip opgeven. Het treintje zal het kloppende hart van Antwerpen aan je tonen, zo rijdt de trein via de Grote markt langs de mooie kathedraal en rijdt het langs de Groenplaats waar de grote winkelstraat van Antwerpen ligt de “Meir”.  Vlakbij de ligplaats ligt het Museum aan de Stroom. Een imposant gebouw van maar liefst tien etages met diverse museumcollecties die het verhaal van de stad, de haven en de wereld aan je vertellen. Op het dak van het museum kunt u genieten van het mooie uitzicht.

Dag 4: De vierde dag is alweer aangebroken, vandaag staat Willemstad op het programma. Lekker bijkomen van alle ervaringen van Antwerpen, is het nu tijd voor de volgende bestemming. Willemstad is één van de meest strategisch gelegen vestingsteden van Willem van Oranje. Al wandelend loopt je langs diverse monumentale panden zoals de Koepelkerk en het Mauritshuis De stad heeft de vorm van een zevenpuntige ster en is zeer opvallend. De bastions en vestingwallen om de stad heen zijn nog grotendeels intact, prachtig om te bewonderen.

Dag 5: Schoonhoven

Via onder andere het Spui het Haringvliet (Haringvliet is een voormalig zeearm tussen Voorne en Putten van de Noordzee) bereiken we de wereldhaven Rotterdam. Vanaf het schip kun je van een geweldig uitzicht genieten De indrukwekkende skyline met imposante gebouwen glijden aan u voorbij, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Met de molens van Kinderdijk in het zicht varen we onze tocht door naar Schoonhoven.

Dag 6: Arnhem

De reis is alweer bijna ten einde, rond de kok van 14.00 wordt er afscheid van elkaar genomen in Arnhem, maar eerst wordt er nog uitgebreid geluncht en zo kun je terug kijken op een gezellige reis!

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking