3 dagen in Groningen

Als je het dan toch hebt over aangename steden in Nederland waar je best een paar dagen langer kunt verblijven dan hoort in dat rijtje ook het bijzonder Groningen thuis.
Een heerlijke stad waar je uitstekend kunt winkelen en op zoek kunt gaan naar nog die bijzondere kleinere winkeltjes die bijna nergens meer te vinden zijn.
Uitstekend eten in de vele restaurants die variëren van degelijk en betaalbaar tot exotische en flamboyant. Vriendelijke mensen die op een goede manier in het leven staan en een sfeer die het waard is om van te genieten.
Kortom Groningen.

Als u er toch een paar dagen bent is een uitstapje naar de bekende Martini toren en leuk idee om eens mee te pikken. Het uitzicht van de stad word na zo’n 500 jaar nog steeds bepaald door deze toren.

  • maandag van 12.00 – 17.00 uur
  • dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur
  • zondag van 12.00 tot 16.00 uur
  • De kaartverkoop stopt een half uur voor sluitingstijd
  • Vanwege weersomstandigheden kan de toren gesloten blijven. Wil je zeker weten of de toren open is bel dan met de VVV op 0900-2023050.

De CBK Groningen organiseert uitmuntende tentoonstellingen. Het Centrum Beeldende Kunst Groningen organiseert tentoonstellingen, leent kunstwerken uit, adviseert bij aankopen en begeleidt beeldende kunstopdrachten bij bedrijven en in de openbare ruimte. Daarnaast is het CBK Groningen verantwoordelijk voor het beheer van de ruim 400 kunstwerken op straat in de gemeente Groningen.

Trompsingel 27
9724 DAGroningen

 

Het Groninger Museum staat voor  een veelzijdige collectie op gebied van kunst en oudheden en een reeks bijzondere, vernieuwende tentoonstellingen van internationale allure weet het museum telkens weer een breed publiek aan te spreken. Het museum is op zichzelf al een kunstwerk, waarin elke ruimte tevens een verwijzing is naar de collectie. Het bouwwerk van Alessandro Mendini met deelontwerpen van Philippe Starck, Michele De Lucchi en Coop Himmelblau, is een inspirerend omhulsel voor een evenzo kunstzinnige inhoud.

Museumeiland 1
9711 MEGroningen

 

Ach..uiteindelijk is er gewoon van alles te beleven en te doen een prima website om eens te bekijken is bijvoorbeeld deze.

En..je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor 3 dagen Groningen, eten, drinken, shoppen en alles bezoeken kost tenslotte al geld genoeg.

3 dagen Groningen
3 dagen Groningen

Verblijf 2 nachten in een top hotel voor actie prijzen. Gewoon doen!

Geef uw mening..

Plaats een commentaar/opmerking